Skip to content

Josh för ett år sedan

Mumari tycker att vi ska berätta vad vi skrev om för ett år sedan (hittat via Mymlan). Jag gillar den typen av uppmaningar eftersom jag tycker att det är trevligt att gräva lite i arkiven. Bloggen är en färskvara, men det innebär inte att det inte finns värde i att titta i backspegeln, både min egen och andras.

Så jag kollade efter och insåg att det är ganska lustigt att Mumari valt just den här dagen. Den tjugoåttonde januari 2008 skrev jag nämligen två bloggposter. Den ena utnämnde Liza Marklund till dubbelplattnacke. Hon fick alltså pris för två veckor i rad på en och samma gång, en hittills oöverträffad bedrift. Och nej, hon fick den inte för att hon var en framgångsrik kvinna.

Men det var inte det som var det lustiga, utan det faktum att jag just den tjugoåttonde januari 2008 skrev min mest uppmärksammade bloggpost hittills: Manifest mot dansbandsmusik. Etthundrasjuttiosju kommentarer, trettiosju länkande knuffanslutna bloggar, många missförstånd, några mail och ett medlemsskap på Elitlistan (nej, jag är inte med längre). Om man ska försöka mäta sin egen framgång som bloggare i siffror så tror jag att jag har haft min peak.

Vad skrev du för ett år sedan?


Andra bloggar om: , ,

Published inSociala medier

18 Comments

 1. För ett år sen var den nya bloggen inte skapad ännu, men den gamla stängd. Jag satt förmodligen och funderade på om det verkligen var värt att blogga, och insikten om att en galen skägglurkig västgöte inte skulle få bestämma vad jag gör eller inte gör hade troligen börjat mogna, eftersom jag en vecka senare började igen. Lite anonymare, lite försiktigare till en början, med modererade kommentarer men annars rätt likt den gamla.

  Morrica’s last blog post..Försåtsformuleringar

 2. Axel Axel

  Om du någonsin skriver en bok ”Joshens Kåserier” el dyl, så garanterar jag att jag kommer att köpa den :P

  Dansband is the evil.

 3. Axel: Du menar att du skulle betala för något som du kan ta del av gratis? Det verkar jättekonstigt. Kan du inte förklara det för upphovsrättsmaffian? :D (Och tack, förresten!)

 4. Axel Axel

  Ja men jag gillar att softa i soffan med en bok mycket mer än med laptopen/telefonen :)

 5. *mutter*

  för en gångs skull en nice down the memory lane utmaning och då jadå…skrev jag inget för ett år sedan. Då var jag sur i en vecka.

  Stefan’s last blog post..Teflon, teflon, teflon, teflon

 6. För ett år sedan var jag inne i en period då jag redigerade ihop hemgjorda videofilmer till musik som jag eller internetvänner har komponerat. Så den 27 januari 2008 publicerade jag en post på bloggen ”The Sibelian Conspiracy” med musikvideon ”Mere Rouge” och en mystisk kommentarstext som hör ihop med den. Nyligen plockade jag över kopior av allt jag hittills skrivit på den bloggen (som också har inlägg av andra deltagare) och från min egen blogg ”Beyond Good and Atonal”, och lade upp en arkivblogg som heter ”Maritune” (det är dit den första länken ovan går). Och så gjorde jag en ny liten musikvideo. Så det verkar som om man ibland upprepar sig och sysslar med liknande saker vid samma tid på året av någon anledning!

  Maria Lj’s last blog post..Duty calls

 7. För ett år sedan skrev jag på min blogg ett svar till ett koppel kvinnoförbundsordföranden som tyckte att sexköpslagen var det bästa sedan skivat bröd, typ. Anledningen till att de skrev det var att Erik Svansbo och jag ett par dagar tidigare publicerat ett angrepp på lagen på SvD Brännpunkt.
  http://www.hagwall.nu/C1446595650/E20080128204107/index.html

  För ett år sedan i morgon länkade jag till Joshens underbara Manifest mot Dansbandsmusik.

 8. Maria: Det är en intressant tanke. Det är inte alls omöjligt att man upprepar sig i mönster i takt med till exempel årstider (i den mån vi överhuvudtaget kan prata om årstider – vi har ju knappt väder längre).

  Calle: Rumpor är farliga. Minns Sloggikampanjen som slutade med att jag och ett par andra la ut bilder på våra egna rumpor. :)

  Per: Jag minns er debattartikel och svallvågorna efter. I ett ”långa svansen”-perspektiv kan man nog påstå att det utlöste Dansbansmanifestet.

 9. Carro Carro

  Det kan inte vara möjligt att det är ett helt år sen du skrev det inlägget, det var ju alldeles nyss jag läste det :oP
  Inte klokt så fort tiden går…

 10. […] såg bakåt, dessvärre Publicerat januari 29, 2009 av studiomannen Bland annat Mymlan och Josh har tittat bakåt för att se vad de bloggade om för ett år sedan. Det kunde vara intressant, så […]

 11. MrTeatime MrTeatime

  Jag skrev en dikt…

 12. Den 28:e januari 2008 postade jag inget, men gott och väl den 30:e (vilket är 1 år sedan räknat från idag). Inte förvånande handlar inlägget om sex, vilket styrker tesen om att den som inte gör det snackar desto mer om det…

  Ämnet handlade om vad som är mest skamfyllt, att bli påkommen medan man onanerar (apropå en kvällstidingsartikel) eller i egenskap av att som offentlig person lura en stor grupp människor (t.ex. genom att marknadsföra en dålig produkt). Trots denna jämförelse är det den försyndelse som inte skadar någon som är den mest skamfyllda. Ibland kan moralen ge ologiska konsekvenser…

  P.S. Inlägget jag talar om postades på min gamla blogg, Läsarnas Blogg: http://blogg.passagen.se/haroldmania/entry/det_mest_pinsamma
  Jag har som bekant gått i exil därifrån av flera skäl, ett var att slippa populäritetstävlingen som grasserade där, ett annat att Passagen sög ister.
  D.S.

  Peter Harold’s last blog post..Ett rikskänt arsle

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: