Skip to content

Wadstedt och upphovsrätten

Jag fick en kommentar från HDR-fotografen som pekade mig till Nils blogg där denne Nils påvisar hur noga Wadstedt själv är med upphovsrätten. Tyvärr tycks hon ha tagit ner materialet nu, men Nils screenshot tyder definitivt på att Wadstedt har använt fotografs bild, och dessutom modifierat den.

Visst är det roligt med människor som lever som de lär?


Andra bloggar om: , ,

Published inNotiser

6 Comments

  1. Josh, jag får en känsla av att vi delar vårt ogillande av hyckleriet. För mig är det dödsyndernas dösdsynd. Och jag lever under parollen hellre ingen moral än dubbelmoral – försöker alltså.

    Jag tycker det är värt att notera att Wadsted hade så bråttom att ta ner materialet att hon glömde ta bort länken till det. Rätt åt henne att hon har en död länk på sin sida, även om det naturligtvis är lite väl lågt straff…

  2. Göran, jag har samma känsla. Det bör dock noterats det som Skinhead Barbiedoll var inne på i min förra post om hyckleri – att hyckleri är det bara när man orerar om en sak och gör en annan. Att man är överens om att fortkörning är fel men ändå kör för fort ibland är således inte ett hyckleri, om man står för det. Om man däremot står på barrikaderna och skriker att fortkörare är jordens avskum och att bilar borde ha inbyggda funktioner som gör att de sprängs om föraren överträder hastighetsbegränsningen, fastän man själv kör för fort titt som tätt, då är man en hycklare. Och en idiot. :)

  3. Den cachade texten är kvar hos google där man kan se var bilderna fanns och vad som stod. Detta tycker jag är tillräckligt som bevis tillsammans med att hon drog ned materialet.

  4. HDR-Fotografen: Jo, jag såg den cachade versionen. Dock brukar ju vår sida ofta påpeka att en screenshot inte räcker som bevismaterial så det får man påpeka även i det här fallet. Men nog är det intressant allt.

    Lars-Erick: Klockrent! Det där tjatet om lagens syften är enerverande. Man gjorde samma sak i FRA-debatten; tjatade om enbart syften. Det är egentligen ointressant i jämförelse med lagens faktiska effekter.

  5. […] Här finns en kommentar av Göran Widham, som bloggar här, där han skrev nåt i stil med “hellre ingen moral än dubbelmoral” vilket jag adopterade som min nya filosofi. Inlägget gäller just samma Carina Rydberg, och är fortfarande lika tillämpbart. […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: