Skip to content

Dvärgpudel

Så gjorde hon då en pudel till slut, tant Gredelin. Men det är för lite och det för sent. En dvärgpudel. Och framför allt är det en friserad pudel, färgad i samma gredelina nyans som sin ägare. En sådan där sorglig krake som skäms livet ur sig när dess matte bär runt honom på Östermalm och förmodligen skulle skjuta sig själv om den bara hade motställda tummar och kunde hålla i en pistol.

Det ursprungliga uttalandet är det ärliga, det äkta. Det avslöjar vad hon egentligen tycker och hur grund hennes förståelse för rättsliga principer faktiskt är. Och dessutom, som Peter Santesson-Wilson påpekar, var det inte något som bara flög ur henne och missförstods, eftersom hon dagen efter i Aftonbladet förtydligade det hela.

Det är dessutom intressant att hon pratar om hur viktigt ”samhällets attityd” till sexköp är. Mycket intressant, inte minst eftersom det är högst osäkert om samhället faktiskt tycker som hon i den här frågan.

Vidare är det intressant med tanke på att regimen med all önskvärd tydlighet tidigare visat hur lite man bryr sig om vad samhället tycker. Eller ”folkviljan”, som det också brukar kallas. Med en statsminister som tycker att ”det bästa för alla parter vore om debatten lägger sig” så råder det så kallat rimligt tvivel (vilket för övrigt är en annan rättslig princip som justitieministern kanske vill googla) kring om regimen har blekaste aning om vad samhället har för attityd till någonting alls. Däremot är det uppenbart att man inte bryr sig om det. I alla fall inte när det gäller FRA-lagen eller Ipred. När det kommer till datalagringsdirektivet har man förvisso snappat upp folkviljan, men ser den mest som störande och har därför skjutit upp införandet av direktivet till efter valet så att inte samhället kan skicka signaler om vad det tycker om saken medelst valsedlar.

Nej, vad hon egentligen menar när hon pratar om ”samhällets attityd” är att hon vill uppfostra samhället att ha rätt attityd. Gammal hederlig signalpolitik helt enkelt. Signalpolitik är ju annars något man är mycket pigg på att kritisera när man sitter i opposition. Fast då är man å andra sidan också emot övervakningssamhället och vill inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration, och om jag inte är fel underrättad så var Beatrice Ask själv motståndare till sexköpslagen. Man ska inte vara sämre än att man kan ändra sig!

Med ett halvår kvar till valet lovar jag att aldrig missa en möjlighet att påminna om tant Gredelin och hennes smått imponerande rekord i grenen fyrahundra meter fail. Och ja, jag anser att Beatrice Ask bör avgå. Det är pinsamt och farligt att ha en sådan justitieminister.

Barnskötare vs Justitieminister. Thomas Tvivlaren har gjort denna helt lysande sammanställning. För att spara på hans bandbredd har jag kopierat bilden till Photobucket, så det är fritt fram att hetlänka.


Andra bloggar om: , , , , , , , intressant?

Published inPiratPolitikSamhälle

21 Comments

 1. Anders Troberg Anders Troberg

  Värt att notera är att hon i pudeln inte egentligen ångrade vad hon sagt, utan bara att det framförts lite klumpigt.

  Det säger en hel del…

 2. Fyrahundra meter ”hurdles” där hon river varenda häck…

 3. Känns som pudel-begreppet har devalverats. Hon menar att det räcker att säga ”jag gör en pudel” så är saken avklarad?

  Om man säger så betyder det indirekt att man tar tillbaka allt man sagt och att man uppriktigt ångrar sig?! Dvs numera kan man bara säga ”jag gör en pudel” utan att verkligen göra en pudel… om du hänger med i mitt resonemang!?

  ConnyT’s last blog post..Mera om Tant Gredelin

 4. nef nef

  Inte sjutton har hon gjort en pudel, inte ens en dvärgdito–det enda hon har gjort är att kräkas ur sig en hårboll som tyvärr satt lite väl långt inne. :)

  nef’s last blog post..Livet på en pinne

 5. Tack för wordness! Bra skrivet i övrigt (nähä? ;)).

 6. ziggez ziggez

  Anställ en ny Justitieminister sparka ut den inkompetenta Ask.
  hur kan man ha en justitieminister som inte har någonsin läst
  juridik eller har det minsta hum om juridik.
  Som ny minister rekommenderar jag advokatförbundets ordförande
  Ann Ramberg hon är den ända juristen med kompetens som har
  full demokratisk integritet.Bodström är en hatad orm som slingrar sig
  på värsta sätt och är en klar belastning för sossarna.
  Beatrice Ask och Johan Pehrson skulle behöva prova på att få ett fett
  gummibehandskat finger långt upp i krysset medan 2 poliser håller fast
  och står njuter av scenen.

 7. […] Enligt Min Humla » Dvärgpudel scriptorium.se/josh/2010/03/25/dvargpudel – view page – cached Så gjorde hon då en pudel till slut, tant Gredelin. Men det är för lite och det för sent. En dvärgpudel. Och framför allt är det en friserad pudel, färgad i samma gredelina nyans som sin ägare. En sådan där sorglig krake som skäms livet ur sig när dess matte bär runt honom på Östermalm och förmodligen skulle skjuta sig själv om den bara hade motställda tummar och kunde… Read moreSå gjorde hon då en pudel till slut, tant Gredelin. Men det är för lite och det för sent. En dvärgpudel. Och framför allt är det en friserad pudel, färgad i samma gredelina nyans som sin ägare. En sådan där sorglig krake som skäms livet ur sig när dess matte bär runt honom på Östermalm och förmodligen skulle skjuta sig själv om den bara hade motställda tummar och kunde hålla i en pistol. View page Filter tweets […]

 8. Anders: Väl värt att notera ja. Det som sagt så många fel i den här historien att det måste vara nåt slags rekord. Ta ifrån henne spaden!

  Marcus: Typ så. Och om man som jag gärna tittar på skidskytte så är det omöjligt att inte tänka på den stackaren som kom in på vallen och satte igång att skjuta ner måltavlor på fel bana.

  ConnyT: Jag hänger med. Lite som i amerikanska rättegångsfilmer där åklagaren kan säga saker som ”stämmer det inte att ni har för vana att våldta småpojkar?” och när försvarsadvokaten protesterar fortsätter åklagaren genast med ”withdrawn”.

  Nef: Tack för ytterligare en fin liknelse!

  TT: Tack själv för bilden jag stal utan att du fick betaaalt.

  Håkan: Det är intressant ja. Min personliga erfarenhet är att de allra flesta, när man tar ett lugnt och sansat samtal, kan stå över sitt eget äckel och instämma i att staten inte ska reglera vad två vuxna människor ägnar sig åt i samtycke.

 9. @Josh: Jag skickar faktura och det är Baltic Inkasso som driver in (inspiration upphovsrättsmaffian). ;)

  Nej, nöjer mig med en manuell trackback så får det vara bra sen:

  Ping Unionen

 10. Anonym Anonym

  Äh, hon bara sade vad de flesta moderater tänker men i regel är alltför mediatränade för att uttrycka publikt, annars brukar det vara förläggare Riviére som står för uppriktigheterna.

  .. motställda tummar, den tackar vi för även om den fick mig att spruta te över hela tangentbordet.

 11. Ann Ramberg vore kanske bra. I vart fall ljusår bättre än Bea Ask och Thomas Buggström. Och deras inspiratör Johan Batong-Pehrson.

  Men vilket parti ska man rösta på för att hon ska utses? Inte m, inte s, inte fp.
  Knappast v, s, kd, mp eller c heller.

  Är hon piratpartist kanske? Men, pp ska ju inte ingå i en regering, eller hur. Bara ”vågmästra”… om lyckan står er bi. Och kraften.

  Lars-Erick’s last blog post..Om piskor, samvete och kommunalt veto

 12. @Lars-Erick: Förstår din uppgivenhet. Tänker agera djävulens advokat en stund och påminna om att problemet till stora delar är strukturellt och avhängigt makten och härligheten. För jag tror, kanske i min enfald, att även många av etablissemangspolitikerna en gång i tiden varit idealister och haft ryggrad. Någon slags stark värdering inbillar jag mig i varje fall att de flesta som gett sig in i politiken vilat sitt aktiva ställningstagande emot.

  När man sedan hamnat i maktcentrat så börjar tummandet på principerna. Det sker för att ta korsiktiga politiska poänger. Det sker för att makten och dess frestelser prioriteras på partinivå. Det sker för att detta agerande sedan smittar av sig på ens person. Helt plötsligt är man i en situation där ens principer och tidigare värderingar går stick i stäv med ens karriärmöjligheter. Ersättning, förmåner och den status som följer med att få i maktens mitt är en oerhört stark kraft och det krävs verkligen en speciell människa för att stå emot detta.

  Kanske är det t.o.m. så att så som politiken förs och bedrivs så väljer den typ av människor som vore bäst lämpade att vara i maktens mitt att helt enkelt avstå?

  Det jag ville komma till är att även om jag hyser den största respekt för Anne Ramberg så skulle maktens nedbrytande kvarnar troligtvis mala ned även en sådan som hon (måhända till s.k. ”rent mjöl” enligt Storebrors godtyckliga definition?).

  Har försökt poängtera detta återkommande (även om det inte skett på långa vägar med den intensitet som frågan förtjänar, inte minst med tanke på att PP står och knackar på dörren till Riksdagen). Ett sådant försök finns i varje fall här:

  TT – Julklapp till Pirapartiets Riksdagskandidater

 13. […] skriver om justititeministern: Piratpartiet, Fetsmart, Helena Bergman, PeoWagstrom, Sven Tycker, Enligt min humla, Lake, Satmaran, Nemokrati, Scaber Nestor, Högberg, Hax, Thomas Tvivlaren, Peter Lindén, Rasmus […]

 14. Thomas!
  Visst, detta tvivlar jag inte på.
  Det sa redan Lord Acton, den gamle liberalen, (se längst upp till vänster på min blogg).

  Man ska givetvis välja politiker med goda avsikter.
  Sådana finns, och har alltid funnits.
  Men makt korrumperar, absolut makt korrumperar absolut.
  Makt ska därför ständigt kontrolleras och balanseras.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/brott-straff-och-inspiration-till.html

  Lars-Erick’s last blog post..Brott, straff och inspiration till lynchningsbeteende.

 15. PS. Som sagt det finns och har funnits många hedervärda politiker.
  En sak jag högaktar Per Ahlmark för var att han hade det goda omdömet att hoppa av politiken. Dvs i vart fall sittandet vid maktens grytor.

  Det borde fler göra. Att i och för sig inte avstå från politik, och t ex gärna kolla dagens makthavare (som Hans Lindblad gör), men att förflytta sig från de korrumperande köttgrytorna. Utan att kräva fallskärmar.

  Lars-Erick’s last blog post..Brott, straff och inspiration till lynchningsbeteende.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: