Övervakningssamhället växer

'Two fingered salute' photo (c) 2008, Ντάνκαν - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/Moderaterna och Socialdemokraterna är nu överens, rapporterar SVT. Säpo ska få beställa spaning från FRA, och den så kallade FRA-shoppen är återigen öppen. Ni vet, den som FRA-lagens motståndare i Alliansen gjorde ett stort nummer av att ha stängt i ett försök att rädda både ansiktet och karriären. Jag vill minnas socialdemokratiska löften om att skrota FRA-lagen, och jag har en klar bild på näthinnan av Leif Pagrotsky som kom ut på trappan och gjorde uppskattande V-tecken med fingrarna mot folkmassan under demonstrationerna utanför riksdagshuset. Men nu när jag tänker tillbaka är jag osäker på åt vilket håll han hade handflatan

Anledningen till uppgörelsen är, enligt SVT, svårigheter för Säpo att spana inför och efter Taimour Abdulwahabs ”terrorattentat” på Drottninggatan förra året. Men för i helvete! Säpo hade svårigheter att öppna sin egen jävla e-post! Vad hjälper det att de får tillgång till mer information om de inte tar del av den?

Abdulwahab hade själv mailat till Säpo och talat om att det var dags att slå till. Mailet lästes inte förrän efter att Abdulwahab sprängt sig själv till döds. Abdulwahab visste antagligen inte att man även måste ringa och berätta att man skickat e-post. Så var det i alla fall på skolan där jag arbetade förut, där dialoger som denna kunde utspelas i fikarummet:

”Hej, Margareta! Du, jag har precis skickat ett e-post till dig!”
”Jaså, vad roligt! Vad är det för nåt då?”
”[Berättar hela innehållet i mailet]”
”Åh, det ska jag läsa snarast. Jag ska bara ha 7B i syslöjd först.”

Allvarligt. Säpo behöver inte mer information. De behöver fler sekreterare.


Andra bloggar om: , ,

9 reaktioner på ”Övervakningssamhället växer

 1. Ibland undrar jag hur våra politiker är i sängen. Mer, mer, hårdare, hårdare, verkar vara det enda de förstår. Finess får väl de icke bemedlade ägna sig åt.

  Usa har, om jag inte missminner mig, 1.2 miljoner anställda i säkerhetsapparaten. Det är ca 1 på 300 amerikaner. Det låter ju jävligt tryggt. Aldrig att man hör talas om några skolskjutningar där inte.

  Norge imponerar mer och mer. Stoltenberg delade nog ut Antabus när det var dags för analyser, för de framstår som jävligt nyktra i sammanhanget. Reinfeldt&Co verkar däremot inte göra annat än lukta på glöggen

 2. Stoltenberg imponerade storligen, och jag hoppades att det skulle smitta, att regimen skulle få upp ögonen för att det finns ett annat sätt att förhålla sig. Men det är väl klart att man huvudet uppkört i USA:s röv varken ser eller hör man särskilt mycket.

 3. Hur kan folk sova?
  Var är gammelmedia?
  Riksdagen kan vi inte lita på.

  Vem styr?
  Är Bea o co korkade eller försöker de lura oss. Eller har de blivit lurade/överkörda av FRA-maffian. ????

 4. De är antagligen både korkade och försöker lura oss, samtidigt. Vem som styr är den eviga frågan i den här soppan.

 5. Hej Josh! Temptation här igen! :-)

  Jag verkligen avskyr FRA och allt som hör där till. Vi kommer bli ett riktigt DDR-Sverige inom kort tid..

  Tack för en bra blogg igen! <3

 6. Fler sekreterare. Den var bra. :) Läser en kommentar ovan och instämmer, jag vet inte heller hur folk kan sova.

 7. Något jag finner intressant är Morgan Johanssons kommentar i slutet av artikeln. Tydligen är det (tyvärr) demokratiskt invalda partiet sverigedemokraterna med sin socialkonservatism och vardagsfascism farligare än det planerade övervakningssamhället. Problemet verkar i så fall vara att SD endast är ute efter att trakassera invandrare, till skillnad från sittande regering som är ute efter allihop som inte har egen stol i riksdagshuset.

Kommentarer inaktiverade.