Skip to content

Kom ut som pirat-dagen

Idag, den femte november, har utlysts som något av en ”kom ut som pirat”-dag. Nu är det knappast en hemlighet att jag är pirat, men ändå:

Jag heter Johnny Olsson och jag är pirat. I en tid då regimen (föregående regim var inte bättre) uppvisar ett totalt ointresse för folket, deras uppdragsgivare, och, som genom ett matematiskt mirakel, en ännu totalare okunskap om digital kommunikation, är piratpartiet det självklara valet. Egentligen upplever jag piratpartiet som mer av en folkrörelse än ett parti, och det är en rörelse jag är stolt över att vara en del av.

Jag är en 31-årig fabriksarbetare som betalar för mer kultur än genomsnittssvensken. Jag tror på människans rätt till privatliv, på rätten att få kommunicera utan att vara avlyssnad, och på att omfamna ny teknologi istället för att försöka kväva den. Det finns det många fler därute som gör. Träd fram, ni också.

Andra som kommit ut, läsvärt rakt igenom: Anna Troberg, Basic Personligt, Projo, Oscar Swartz och Opassande.


Andra bloggar om:

Published inPolitik

13 Comments

 1. Jenny Jenny

  Ha, jag trodde du var äldre. ;) Är inte pirat själv annars skulle jag hänga på, men i övrigt håller jag med om dina ståndpunkter.

 2. [Comment ID #50982 Will Be Quoted Here]

  Jag tror som Björn – du är visst pirat, du har bara inte förstått det ännu. ;)

 3. Jenny Jenny

  Jodå, framtida Pirat kanske, men ännu icke röstande sådan. :)

 4. Mia Mia

  Jag är en pirat i hjärtat, men ingen röstande. Jag har på en kongress röstat för nedladdning. Hjulet är uppfunnet så varför inte få använda det.
  Men den nya lagen då som ska innebära att man får en böteslapp i brevlådan på 20-80.000:- om de ertappar mej. En lag som är urbota dum.
  Vari ligger skillnaden(jag vet egentligen)…Om jag stjäl 3 cd skivor på ICA då åker jag dit för snatteri, laddar jag ner är jag en brottsling av kaliber tung och får betala böter tills jag dör.
  Jag blir inte klok på motståndarna, dom slåss ju mot en utveckling och en teknik som ligger steget före. Vet dom det?
  Roligt att läsa din blogg, har gjort det länge men nu kliade till i fingerstumparna.

 5. Har redan kommit ut ur min politiska garderob… men kan inte säga att jag bländas av solskenet. Någon ögonlapp har jag inte heller. Snarare ser jag ett skräckinjagande mörker. Och då har jag ändå inte något som helst intresse av s.k. fildelning (enl. den allmänna men felaktiga definitionen). Helhetsbilden, långt bortom filmbolagens Gestapo-ambitioner, ger vid hand att vår frihet hotas och begränsas på långt fler områden.

  Det är faktiskt ynkligt att inte de etablerade partierna tar dessa frågor på allvar. Det är hos dessa ett pirat-uppror verkligen skulle behövas. Vi piratpartister är blott deras ömma samvete – än så länge. Jag ser fram mot den dag ett frihetligt sinnat Pirat-parti också blir en maktfaktor i svensk politik.

  Peter Harold’s last blog post..En hysterisk valseger. Inget annat.

 6. […] udd: Kom ut! Stå upp! Mackan Andersson: Utklädd eller ute ur garderoben? Enligt Min Humla: Kom ut som pirat-dagen Equiliberal: PP får min röst -09 && -10. MinaModerataKarameller: Världspolitik eller den […]

 7. härlig blogg

 8. Jocke Jocke

  Är inte Pirat mer än i sinnet, men nästa val är min röst given. Finns i dagsläget inget annat val som skulle kännas rätt.

 9. OT
  Josh
  Det är dansbandsskala nu :). Man kan rösta enligt AB. Du borde kanske göra en insats. *gapskrattar*

  Jessika’s last blog post..The absence of courage

 10. Allan L Allan L

  Med 0,005% av väljarna har PP en del att jobba på. Hang in there! Jobba vidare på valplattformen!

 11. […] Kom ut som Pirat-dagen på Enligt min […]

 12. […] om tankarna bakom partiet. I slutet av inlägget länkar han till ett stort antal personer som har följt uppmaningen och kommit ut som pirater. Inlägget är helt klart läsvärt och fångar […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: