Skip to content

Hård så det gör ont

Jag hade fel när jag påstod att jag skulle ta ett ryggmärgsprov. Det var visst ett benmärgsprov. Ett benmärgsprov går till så att man tar en stor jävla nål och kör genom hud och muskler i ryggslutet tills man når höftkammen, och väl där penetrerar man själva benet också. Ja, det är ungefär så skönt som det låter. Dock kan jag också genast säga att det inte är själva penetrerandet av benet som gör ont, utan vägen dit.

Den goda nyheten är att jag inte lider av benskörhet. Den dåliga nyheten är att de behövde tre försök på sig att ta sig in för att ta ut benmärg. De första två nålarna krökte jag. Där fick de! Uttrycket ”hård så det gör ont” har nog aldrig varit mer träffande, för jag fick utstå en hel del misshandel och är rätt öm just nu.

Jag var bara tvungen att fråga sköterskorna om jag fick fota en nål, lite stolt sådär, och det fick jag naturligtvis. Om man klickar på bilden får man se ungefär verklig storlek.


Så här hård är jag. Hur hård är du?

Nu är jag sjukskriven och kan inte göra annat än invänta provresultaten.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inNotiser

36 Comments

 1. Jag SA faktiskt att det gör rätt ont. Krasade det mysigt när de gick in i benet?
  Hade du drottningen med dig?

  Jessika’s last blog post..Låta vara

 2. Du hade rätt. Ja, det krasade lite småtrevligt sådär. Och ja, hon var med.

 3. Hej! Tänkte tipsa om min fantastiska blogg till dig, oh du bloggpanelare. Kan inte jag få något slags pris för att jag är 80-talist men icke modebloggare?

 4. De enda priser jag ansvarar för är plattnackeutmärkelser. Vilka priser bloggpanelen delar ut rår jag inte över – jag är bara med och nominerar, och jag måste upplysa dig om att off topic-kommentarer inte imponerar på mig.

 5. Isch! Hur länge får du vänta på provsvar nu då?

  Carina’s last blog post..Sista för året?

 6. Och min sista blog post är inte alls den som står där *surar ur på WP*

  Carina’s last blog post..Sista för året?

 7. Hm, ok, men för att kunna kommentera nått intressant om ditt senaste inlägg så måste man vara mer insatt i din medicinska historia. Annars blir det väl mest en kommentar som ”oj vilken stor nål, du är så modig och hård, manligt!”, fast det är kanske det du vill höra? Jag menar inte alls att förringa din sjukdom, som jag inte alls vet vilken den är (ska läsa lite neråt strax när jag är klar med mitt klagande). Eftersom du inte bloggat om tävlingen så valde jag bara det senaste inlägget att kommentera på, skyll på aftonbladet som ledde mig hit.

 8. Carina: Två veckor, typ.

  Jag måste: Tumregeln är att om det inte finns någon post som berör det man vill säga så säger man inget. Kommentarfunktionen är just en kommentarfunktion, inte ett forum. Vill man dryfta annat med mig och tar sig tid att titta så finns det faktiskt en kontaktfunktion uppe till höger.

  Och nej, jag vill inte höra några kommentarer av den typen du föreslår och definitivt inte från folk som inte bryr sig utan bara vill marknadsföra sig själva.

 9. En sak till: Ta nu inte det här som att jag är skitgrinig och skäller på dig, utan som ett tips. Att använda kommentarfält på bloggar för att skriva saker som är off topic och i syfte att marknadsföra sig själv är helt enkelt en dålig idé. Det får motsatt effekt eftersom det gör folk irriterade.

 10. Aj! Du är en riktig hårding, helt klart. Hoppas du får svar på vad det är för fel snart, måste vara jobbigt att inte veta.

  Danni.’s last blog post..Inte en särskilt trevlig morgon

 11. Jag är glad att det gick bra ändå även om det gjorde ont precis som jag hade sagt ;)! Hoppas att proverna visar vad som är fel så att de kan fixa det snabbt åt dig. Tänk inte för mycket på det, man blir galen om man tänker för mycket.
  Allt gott!

  Jessika’s last blog post..Låta vara

 12. Usch stackarn, jag har varit på andra sidan av en sån där nål en gång, som tur var var den patienten mera ”lättstucken” än du :P

  Bitchslap Barbie’s last blog post..Men för i…

 13. Jag skulle inte bli irriterad av det och jag har svårt att förstå din reaktion. Men visst, det är din blogg och vi är olika. Har lust att helt rebelliskt skriva att jag skiter i tumregler och vilka ställen de passar bättre på, men sådan har jag aldrig varit. Istället skriver jag ett meddelande till dig genom din kontaktfunktion och tipsar om min blogg eftersom du, trots allt, sitter i bloggpanelen. För du är väl ingen sådan där kultursnobb som anser att marknadsföring är fult?

 14. Fast, Jag Måste, du struntar ju uppenbarligen i tumregler eftersom du nu måste kommentera det faktum att du inte fick. J kan tala för sig själv men det är den oskrivna regeln, man bestämmer själv på sin blogg. Punkt slut typ.
  Nu är ju J så mycket bättre på det att han låter dem stå kvar, jag tar bort alla kommentarer av typen ”får jag tipsa om min blogg(…)”

  Jessika’s last blog post..Låta vara

 15. Var du man eller mus? (tyst eller kvidande?) Jag skulle lätt hoat som en stucken gris. Och inte skämts över det. :) Svärfar har gjort det också, flera gånger. Jag förstår honom. Men himla inpad över att du böjde(knäckte?) nålarna! De är ju sjukt stora!

  Jenny’s last blog post..Eniro – fatal error

 16. Jessika: Jag försökte vara vitsig när jag skrev tvärtom eftersom det blev så uppebart att jag struntade i tumregeln i detta fallet. Och jag sa ju att det är hans blogg och med det menade jag att han givetvis bestämmer. Men det var bra att du förtydligade det. För övrigt brukar jag inte lämna tips om min blogg hos andra bloggare, även om det inte stör mig om någon annan gör det på min. Alla bloggare vill väl bli lästa eller? Varför bloggar man annars? Tycker det är löjligt att påstå annat. Anledningen till att jag gjorde det idag var att det på aftonbladet stod att man hade sex dagar på sig att tipsa bloggpanelen om sin egen blogg till stora bloggpriset och jag valde att tipsa josh.

 17. Jenny: Jag var man. Läkaren var en mus. Ge sig på nån i sin egen storlek vetja. ;) (Jag var däremot en väldigt svettig man innan det var färdigt, men det tror jag att läkaren var också. Och ok, jag pep väl lite också.)

  Jag måste: Nej, varför skulle jag tycka att marknadsföring är fult? Jag anser däremot att det finns smart marknadsföring och kontraproduktiv marknadsföring. Under den senare kategorin sorterar till exempel dålig reklam och sådan som är direkt opassande.

  Vem påstår något annat än att bloggare vill bli lästa? Lik förbannat är det i större delen av bloggosfären ansett som opassande och irriterande att hijacka kommentarfunktioner för att marknadsföra sig själv. Du slipper förstå varför men för din egen skull är det klokt om du förstår ATT det är så. Ditt diskreta tips via kontaktfunktionen var betydligt smidigare och jag ska ta en titt på din blogg när jag har sovit.

 18. En jul- och nyårshelg från helvetet kan man lugnt säga! Håll dig hård! *som flickan sa*

 19. Axel Axel

  Aj. aj aj aj. Jag gråter blod bara av att se bilden på nålen.

  F*cking ouch.

 20. Va i h-e… har du råkat för din stackare. Jag har varit alltför nära det du nu genomgår det senaste året. Hoppas att det är ett eländigt virus bara.

  Och nu förstår jag din kommentar på Jaiku igår bätte. Håller helt med.

  Mary’s last blog post..Medan det puttrar i ankdammen…

 21. Axel: Vekling. ;)

  Mary: Jag har för hårda ben för läkarna bara. Och bra att vi förstår varandra nu.

 22. Fan den där nålen är ju tillräckligt grov för att du skall kunna påstå att sjukhuset penetrerade dig och tog din oskuld…. via höften.

 23. Axel Axel

  Josh: Vekling och stolt över det :P

 24. Good for you Axel. Vekling, viking, tomejto, tomato. :)

 25. Jag minns när jag som läkarkandidat skulle göra mitt första prov på en patient.
  Jag hade sett det göras en gång.
  ”See one-do one-teach on”…

  Ludmilla’s last blog post..Spotify gör mig lycklig

 26. Haha, gillar din blogg. Såg att du var med i bloggpanelen? Själv har jag aldrig lyckats bli stor. Kanske borde börja med Dagens Outfit eller nåt.

 27. Skit i Dagens Outfit. Skit i att försöka bli stor och skit i att försöka göra dig till. Var dig själv. Det enda du kan lyckas med genom att låtsas är att bli en stor bluff.

 28. [Comment ID #54751 Will Be Quoted Here]

  Låter tryggt…

 29. Det är inte bara läskigt att ta ett prov, lika läskigt är det att lyssna när nålen trycks genom huden, muskler och ben in till märgen, ja antagligen läskigare eftersom jag svimmade och inte du!!

  Sarah’s last blog post..Ettåring vs tonåring

 30. Sarah: Jag upplevde inte att jag hörde nålen gå genom hud och muskler, men däremot gjorde det rätt ont. När den gick igenom benet och skrapade och hade sig var det dock ett jävligt obehagligt ljud, men eftersom det gjorts två misslyckade försök tidigare var det på något bisarrt sätt en lättnad att höra det.

 31. Bör kanske tilläggas att jag verkligen bara hörde provet utföras, stod som duktig praktikant med min glasbit och väntade på märgen, ja dvs innan jag svimmade alltså, så visst alla är hårdare än mig…

  Sarah’s last blog post..På jobbet igen…

 32. Stackare. Fast lite gulligt på nåt sätt. :)

 33. Lena Lena

  Det där verkar inget kul, och jag som funderat på att bli benmärgsdonator. Jag kanske borde tänka om…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: