Skip to content

Mycket att smälta

Igår var en häftig dag på många sätt. Sådär så att jag på vägen hem önskade att det hade varit utspritt på flera dagar istället. Det är aldrig riktigt bra va?

Först var jag tillsammans med flera andra bloggareLind & Co för ett samtal med Anders Jallai, aktuell med boken Spionen på FRA. Den mannen har en del intressant att berätta kan jag säga, och jag ser fram att läsa boken. Jag var för trött för att börja igår kväll.

Och därefter var det bokmingel för Brit Stakstons projekt Politik 2.0, en bok som jag förresten medverkar i. Tyvärr hade jag fortfarande inte hunnit smälta det första mötet, och dessutom var det så otroligt trångt att det inte gick att mingla (om man inte vill påstå att sardiner i en konservburk också minglar). Minglet försiggick således till stor del ute på gatan.

Räkna med att jag kommer att återkomma till bägge dessa event, men för stunden kan jag säga att det var jätteroligt att få träffa alla sköna människor, och i synnerhet då de som jag inte träffat tidigare. Och så har jag ju signerat mina första böcker. Just nu är Emma Opassande och Erik Laakso de enda två i hela världen som har en bok med min autograf i. Själv samlade jag inga autografer eftersom det kändes för trångt. Istället slogs jag av tanken att släpa runt på den här boken och skaffa mig signaturer vartefter jag träffar deltagarna igen.

Någon mer djuplodande analys har jag inte tid med just nu, för nu ska jag ner på stan och plundra en skivbutik som ska slå igen.


Andra bloggar om: , , , , ,

Published inBöckerKulturPiratPolitik

14 Comments

 1. […] Enligt Min Humla » Mycket att smälta scriptorium.se/josh/2010/05/07/mycket-att-smalta – view page – cached Igår var en häftig dag på många sätt. Sådär så att jag på vägen hem önskade att det hade varit utspritt på flera dagar istället. Det är aldrig riktigt bra va? Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’razorfeeds’] = {”photo”:”http://a1.twimg.com/profile_images/665448508/Razor_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/razorfeeds”,”nick”:”razorfeeds”}; razorfeeds: “Josh: Mycket att smälta http://bit.ly/976fWM ” 38 minutes ago view tweet retweet Filter tweets […]

 2. Jag trodde att sådana som du stal musik på nätet?! ;)

  Alltså på samma sätt som när film- och skivbolag stjäl pengar från sina kunder när de sett en dålig film eller köpt en skiva med dåliga låtar på och inte får pengarna tillbaka.

  Juggen’s last blog post..Varför mänskligheten är motbjudande

 3. känns lite hemskt att små, välsorterade skivbutiker slår igen.. fast man undrar om det är fildelningen eller att de konkurrerat med stora kedjor som gör att de kursar :/

 4. Sophia: Ge mig betaaalt så ska vi ordna det. ;)

  Juggen: Egentligen är jag ju sån varken stjäl eller köper eftersom jag till vardags bojkottar underhållningsindustrin, men när de vrakar bort saker kan jag inte riktigt låta bli. Jag tröstar mig med att när saker säljs till halva priset så måste det ju vara en förlustaffär för de stackars blödande storbolagen. Annars innebär det ju att de i vanliga fall gör mer än femtio procent i vinst på försäljningen, och det kan ju inte stämma?

  Manen: Nu är inte det här en så liten butik, och jag vet inte om jag vill kalla den välsorterad heller. Inget Angra, inget Shadow Gallery, inget Pain of Salvation. Det är ju inte världens mest kända band, men det är knappast band som bara de närmast sörjande känner till heller. Att det är konkurrensen från större kedjor och främst från näthandeln som är ”boven” tvivlar jag inte en sekund på. Det är helt enkelt omöjligt för fysiska butiker att hålla ett tillräckgt brett utbud och samtidigt hålla ner priserna.

 5. [Comment ID #73680 Will Be Quoted Here]
  Name your number and I’ll fix … Eller så beställer jag en bok och ser till att träffa dig inom överskådlig tid!

  Sophia’s last blog post..Timbro under kirurgkniven

 6. Hm – jag lyckades citera fel kommentar, den skulle ju ha citerat

  ”Sophia: Ge mig betaaalt så ska vi ordna det. ;)”

  och varför länkas ett mer än ett år gammalt inlägg som mitt senaste?

  Sophia’s last blog post..Timbro under kirurgkniven

 7. På a svarar jag: Det låter som en bra plan, och på b pass. Jag har ingen aning. Commentluv verkar göra så ibland.

 8. […] jag ens påbörjar någon slags recension vill jag vara tydlig med att jag nyligen träffade författaren Anders Jallai för ett samtal tillsammans med några andra bloggare. Jag fick också […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: