Skip to content

När får vi en asfalteringsköpslagstiftning?

Under förra veckan kunde vi läsa och höra flera obehagliga skildringar om de så kallade asfaltsligorna som erbjuder folk billig asfaltering och stenläggning och sedan skickar ut unga pojkar att utföra arbetet. Ett arbete som de utför under usla förhållanden, till dålig eller ingen lön och dessutom ofta under tvång. Lockade av fagra löften om arbete och ett bättre liv har de hamnat i Sverige där de enligt känt mönster fråntas rörelsefrihet och pass.

Frågan är emellertid varför inget media mig veterligen velat kalla det hela vid sitt rätta namn: Trafficking.

Svaret är förstås att det ordet är avsatt för exklusiv användning. Det används enbart i sammanhanget prostitution och gäller bara det täcka könet.

När sexköpslagen debatteras så är det alltid någon försvarare av lagen som hänvisar till trafficking och hävdar att det är den verksamheten man vill bekämpa. Ett behjärtansvärt syfte, men falskt och förljuget. Faktum är att sexköpslagens förespråkare utnyttjar traffickingoffer för att försvara en lagstiftning som inte har ett dyft med trafficking att göra.

För om det hade något med trafficking att göra, då skulle väl rimligen hela ligan prostitutionsmotståndare traffickingbekämpare stå på barrikaderna nu och kräva ett omedelbart förbud mot att köpa tjänsten asfaltering? Det är den enda rimliga slutsatsen. Allt annat än ideell asfaltering måste förbjudas för att skydda de pojkar som används som slavar i den här smutsiga branschen.

Och för övrigt är det väl ingen som tror att någon alls vill asfaltera egentligen? Jag menar, stå hela dagarna i het tjära och andas in giftiga ångor medan hänsynslösa bilister dundrar förbi i hundra blås bara några centimeter från vägarbetarens smältande skosulor? Skulle någon arbeta med dylikt frivilligt? Verkligen? Skulle du vilja att din dotter..?


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inKåseriPolitikSamhälle

10 Comments

 1. […] Skulle du vilja att din dotter asfalterade vägar? scriptorium.se/josh/2010/05/08/nar-far-vi-en-asfalteringskopslagstiftning – view page – cached Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User[’razorfeeds’] = {”photo”:”http://a1.twimg.com/profile_images/665448508/Razor_normal.jpg”,”url”:”http://twitter.com/razorfeeds”,”nick”:”razorfeeds”}; razorfeeds: “Josh: När får vi en asfalteringsköpslagstiftning? http://bit.ly/aPjiri ” 19 minutes ago view tweet retweet Topsy.Data.Twitter.User[’inposure’] = {”photo”:”http://a3.twimg.com/profile_images/476843087/17369_normal.png”,”url”:”http://twitter.com/inposure”,”nick”:”inposure”}; inposure: “Skulle du vilja att din dotter asfalterade vägar? http://bit.ly/9miMir ” 23 minutes ago view tweet retweet Filter tweets […]

 2. Petrus Petrus

  jag gillar din blogg, du har intresanta vinklingar som jag inte nödvandigtvis kommer på själv, men kan mycket gärna återanvända.

 3. johan,karlskrona johan,karlskrona

  Helgens roligaste, mycket bra.

 4. Jo tjena! Jag skulle börja som asfaltarbetare igår om jag fick erbjudandet! Däremot skulle jag aldrig under några omständigheter suga nån äcklig gubbjävels kuk för pengar.

 5. Petrus: Återanvänd på du.

  Nicklas: Men en söt kille då?

 6. färdigcuttad slaggprodukt färdigcuttad slaggprodukt

  Ja, jag skulle då mkt hellre bli tvingad till asfaltsarbete än till prostitution. Oavsett kundens söthetsgrad :P

 7. DrBosa DrBosa

  Alfaltsläggning, har man inte provat på det så kanske det ter sig som ett riktigt skitgöra. Faktum är att det är rätt bra jobb, dessutom förbannat bra betalt, åtminstone som anställd på Vägverket.

 8. West West

  Kuksugning, har man inte provat på det så kanske det ter sig som ett riktigt skitgöra. Faktum är att det är rätt bra jobb, dessutom förbannat bra betalt, åtminstone som anställd på madame Isabellas horhus.

 9. […] som skulle diskuteras. Trafficking förekommer i många andra branscher, som ändock är lagliga. Asfaltering, till […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: