Skip to content

V

Fem dagar kvar till kablarna kopplas in. Kablarna som ger FRA möjlighet att ta del av din digitala kommunikation. Kablarna som upphäver en lång tradition av brevhemlighet.

Camilla Lindberg går på sin blogg till skarpt angrepp mot Ingvar Åkesson. En del av det smink som kladdades på grisen vi känner som FRA-lagen var att FRA-shoppen skulle stängas. En, i rättvisans namn, verklig förbättring. Om den fungerade. Men det gör den av allt att döma inte, ty uppgörelsen stryper bara vilka som kan ge spaningsuppdrag till FRA, men inte vilka som får ta del av information därifrån. Så om regeringen vill ge FRA spaningsuppdrag åt till exempel SÄPO så tycks det inte föreligga några direkt hinder. FRA-shoppen öppen, även om drive-in-luckan är stängd.

Är det någon som egentligen är förvånad? Hela fiaskot som lett fram till det här har präglats av fulspel, lögner, mobbning och utpressning. Och då måste man verkligen fråga sig: Vill vi lägga våra liv i händerna på en regim som för oss bakom ljuset? Vill vi anförtro våra innersta tankar till en skrupelfri myndighet? Och är det fortfarande någon som tror att mer reglering är rätt metod att hantera en myndighet som ändå gör som den vill?

Beelzebjörn räknar ned.

Nedräkning:
V
IV
III
II
I


Andra bloggar om: , , ,

Published inPiratPolitikSamhälle

18 Comments

 1. Björn O Björn O

  V för varmkorv?

 2. Du glömde en fråga: är vi klara över att när vi väl tagit steget över den här linjen finns ingen väg tillbaka?

  Morrica’s last blog post..En ny lek

 3. Björn O: V för 5 dagar kvar.

  Morrica: Kablar kan förvisso kopplas ur igen, men det blir naturligtvis väldigt svårt. Jag är mer orolig över vid vilken punkt vi har vant oss så vid att ständigt vara övervakade att vi förlikar oss med det, eller rent av känner oss otrygga inför tanken att inte vara påpassade. :/

 4. Jenny Jenny

  Inte förvånad. Äcklad. Jag är så less på dessa naiva, korkade politiker.

 5. FRAgan om IPRED FRAgan om IPRED

  Naiva, korkade politiker.
  De är inte naiva. De vet precis vad de gör.
  Det är en stor del av Svenska folket som är naivt.

 6. Nils2 Nils2

  @Juggen: Statlig avlyssning är helt ok. Men skulle Ica Maxi få för sig att fiffla med fläskkotletterna, då jävlar!!! ;-)

 7. Rasmus Rasmus

  V

 8. Den tysta majoriteten anser detta vara en icke-fråga.

  Väsentligare är att diskutera gårdagens hockey-fotbolls-innebandy-bl.a bl.a…match, prinsessan Madeleines bröllop och annat mer väsentligt.

  Jag tar upp detta det och då på jobbet. De som är lite äldre lyssnar sådär, och verkar förstå vad det innebär, att man skall knipa igen. Men de som är yngre slår ifrån sig. Det finns inte i deras verklighet.

 9. Josh, det är precis den gränsen jag talar om, den mentala gränsen och accepterandet. Finns det någon väg tillbaka när den är överträdd?

  Morrica’s last blog post..En ny lek

 10. Mattias Mattias

  Tänk på att vi redan är ständigt övervakade av echolon.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: